Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров напусна консултациите

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров напусна консултациите при президента. Той се задържа само 10 минути на срещата между Росен Плевнелиев и парламентарно представените партии.

"Предложихме за гласуване това наше предложение камерите да се включат и тази среща да бъде предавана пряко. Президентът отказа, никой друг не се обади и ние решихме, че нямаме място на това задкулисие. Явно са се договорили парламента да бъде свикан по-другата седмица. Разбирам, че става въпрос за датата 27 октомври. Не искам да участвам в непрозрачни неща", разкри Сидеров.

"Ако нашата среща с ГЕРБ не се излъчва по медиите, също няма да участваме. Не мога да преразказвам какво ще си говорим час-два или четири часа, както беше при БСП. Ние сме за прозрачност. Екипът на "Атака" за преговорите е ясен. ГЕРБ трябва да предложат прозрачност, а не задкулисие. Нека на нашата среща присъстват камери", каза Сидеров.

"Ние не отиваме да искаме министерски места, както другите партии. За нас най-важното е прозрачността. ГЕРБ вече доказаха своето колониално поведение. За тях най-важно било санирането. Те не искат да разговарят за цената на тока и другите наболели социални проблеми. Искаме прозрачност, за да може всеки българин да включи телевизора и да види: Сидеров иска това, Бойко Борисов иска онова. Сега трябва да стоим тука четири часа. Участвал съм на такива съвети и там винаги има едни безсмислени изказвания с много думи, категоричен беше лидерът на националистите. След края на тази среща може да ви отрежат от задаването на въпроси", предупреди лидерът на "Атака".

"Представителите на ГЕРБ обявиха, че каквото каже Плевнелиев, това ще е. Нямали претенции. Всичко много мирише на договорки и задкулисие. Не случайно не ви пуснаха вътре, завърши Сидеров.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във