Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров излезе от ареста срещу 100 хил. лева гаранция

Срещу две парични гаранции в общ размер на 100 хиляди лева беше освободен от ареста лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той има 14 - дневен срок, за да ги внесе, за да не бъде задържан отново.

Вчера Софийската районна прокуратура обяви общинския съветник в СОС за общодържавно издирване, тъй като след редовно призоваване, в качеството му на обвиняем, не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане. Той не бил намерен на известните по делото адреси.

След около час Волен Сидеров сам се яви в СДВР, където беше задържан за 24 часа.

Софийската районна прокуратура повдигна две обвинения на Сидеров. Едното е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Второто обвинение е за това, че на 13 април общинският съветник е попречил да му бъде връчена призовка. На Сидеров беше наложена парична гаранция в размер на 50 000 лв.

Отделно от горното, Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е образува второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. В ТВ-предаване на 13 април Сидеров отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения. „Правете си сметката тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!“; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!“, закани се той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във