Банкеръ Weekly

Общество и политика

Сидеров избра Москва за старт на предизборната си кампания

Като отявлен русофил лидерът на "Атака" Волен Сидеров избра да открие предизборната си кампания за евроизборите именно в Москва. Ексцентричният му избор съвсем не е случаен, след като през последните месеци той твърдо защитава руската позиция по отношение на кризата в Украйна.

В Москва водачът на националистите беше награден с руския орден „Звезда Отечества”, съобщиха от пресцентъра на партията. Отличието му е връчил космонавтът и два пъти герой на Съветския съюз Борис Волинов.

„За мен, като български политик, е голяма чест да получа ордена „Звезда Отечества”. Всъщност, с това събитие аз откривам кампанията на нашата партия "Атака" за евроизборите. Аз и моите двама колеги - Десислав Чуколов и Магдалена Ташева водим листата на нашата партия и ще бъдем гласа на тези българи, които смятат, че ЕС е структура, която трябва да се промени или да се разтури”, казал Сидеров.

Той обяснил още на събралите се руснаци, че ръководената от него партия е на мнение, че Европейският съюз е марионетка на САЩ и на това трябва да се сложи край. Според него България трябва да е неутрална във военно отношение и да не членува в НАТО. "Убедени сме, че България и Европа трябва да развиват приятелски културни и икономически отношения с Русия, а не да враждуват с нея", обясни националистът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във