Банкеръ Weekly

Общество и политика

Сидеров иска оставката на Вигенин

"Атака" ще поиска оставката на министъра на външните работи - Кристиян Вигенин заради отмененото посещение на председателя на руската Държавна Дума Сергей Наришкин, обяви пред журналисти в парламента лидерът на партията Волен Сидеров.

"Ще посъветвам Михаил Миков да го покани, и да видим какво ще направи Брюксел – дали ще бомбардира София, дали ще го арествуват на летището. Супер нелепо е да се прекратява визита на руския председател на техния парламент, защото Барак Обама решил така. Това е просто нелепо и Вигенин е по-католик от папата. Това е изключително неуместно поведение на външния министър и повод да му поискаме оставката. Това, което Вигенин прави, е да прекратява дипломатическите отношения с Русия, което е изключително вредно за България. Смятам, че това трябва да е последният му гаф, преди да си отиде”, каза Сидеров.

На въпрос защо е избрал да открие предизборната си кампания в Москва, Сидеров каза: „Това съвпадна с отличието, което ми връчиха. Това е и един знак за несъгласието ни с политиката на останалите партии, в парламента, които застават зад санкциите".

Facebook logo
Бъдете с нас и във