Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров иска оставка на Валери Симеонов до края на деня

Настоявам за незабавно свикване на Коалиционния съвет (ГЕРБ-Обединени патриоти) до края на деня, на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер. Това съобщи лидерът на "Атака" Волен Сидеров с писмо до медиите. 

"В 21 век физическото отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната не пречи да бъде осъществена конферентна връзка с него и той да участва в Коалиционния съвет, макар и от разстояние", казва лидерът на "Атака".

По-рано днес Валери Симеонов даде да се разбере, че не смята да подава оставка. Той каза още, че оставката му е политическо решение, което може да бъде взето от коалиционния съвет. 

Майките на деца с увреждания се събраха пред Министерски съвет на протест и днес с черни знамена, плакати "Системата ни убива" и "Вън Валери Симеонов". 

Поводът за негодуванието беше изказването на вицепремиера Валери Симеонов във връзка с проекта на закона за хората с увреждания. Той го определи като "опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Facebook logo
Бъдете с нас и във