Банкеръ Weekly

Общество и политика

Сидеров иска да наложим вето на санкциите срещу Русия

България трябва да наложи вето на всички санкции срещу Русия, защото щетите, които ще понесем, са големи. Тези санкции не са изгодни за европейските държави, те са натиск от страна на Вашингтон и е крайно време ЕС да се еманципира от този натиск. Това каза председателят на „Атака” Волен Сидеров от парламентарната трибуна.

По думите му страната няма позиция, българският парламент не е излязъл с ясна позиция, и е наложително министър-председателят да дойде в парламента да каже каква ще бъде позицията и поведението на българската делегация в Брюксел.

„Информацията по тази тема започва да прилича на някаква криеница. Не можем да разберем кога е насрочена срещата на върха в Брюксел, когато ръководителите на държавите-членки трябва да решат какви санкции ще се наложат на Русия”, заяви той.

Сидеров изрази загриженост, че НС не включва в програмата си разглеждане на проект за декларация за Украйна.

„Беше заложено като точка втора, че ще се разглеждат декларациите за Украйна. Днес тази точка отсъства. Аз съм силно загрижен по повод политиката на щрауса, която виждам в лицето на Народното събрание. Такъв въпрос не може да бъде подминаван и не можем да си крием главата в пясъка. Задължително е лидерите на партиите да изкажат позицията си относно това, което става в Украйна, санкциите към Русия, които следва да бъдат наложени, и всички последици за България”, подчерта Сидеров.

„Нека всички политически партии да кажат своето мнение – какво трябва да бъде отношението на България към санкциите, към референдума в Крим. ЕС не е казарма, където маршируваме и кадруваме. Трябва да имаме мнение. Санкции срещу руската държава означават вреди, щети и може би липса на енергия за България”, допълни лидерът на националистите.

Народното събрание днес не включи в седмичната си програма разглеждане на проект за декларация за кризата в Украйна.

Председателят на парламента Михаил Миков заяви, че ще помисли дали да използва правото си да включи тази точка в дневния ред.

Facebook logo
Бъдете с нас и във