Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров: Има кризисен момент в "Обединени патриоти"

Обединени патриоти влязоха в управлението за каузи - за защитаване на обществения интерес, за увеличаване на доходите, за повишаване на стандарта на живот. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров и председател на парламентарната група на патриотите.

"Баба ми казваше, че не можеш да оправиш целия свят. Трябва да се съсредоточим върху доходите в този мандат, върху развитието на икономиката, а не стагнация. Нека оставим българина да работи за себе си", посочи Сидеров по повод приемането на Закона за шума, изготвен от вицепремиера Валери Симеонов. 

Атакистът призна, че в "Обединени патриоти" има кризисен момент.

"Пледирам всеки един от нас малко да снижи честолюбието, егото. И да разбере, че коалицията е компромис, както всяко събиране в името на нещо общо", заяви Сидеров.

По думите му промените в Закона за приватизацията не обслужват интересите на братя Домусчиеви. 

"Аз нямам отношение по този закон. Симеонов в последните месеци атакуваше или ВМРО, или "Атака". За кого е изгодно това? Не и за патриотите", добави той. 

"Когато си във властта е по-сложно. Лесно е да си опозиция, защото не носиш отговорност. Напоследък Борисов е много задобрял", каза още Волен Сидеров.

Лидерът на "Атака" не се изказа ласкаво за приемането на еврото.

"Ние и без това загубихме своя суверенитет, влизайки в ЕС. И без това сме във валутен борд вече 20 години. Казват, че лихвите ще падна. Да, може да паднат, но трябва да връщаш кредита. Как да стане, ако нямаш средства да развиваш бизнес. Така че, да не ни залъгват с лихвите. Има нужда от добър анализ и обществено обсъждане на този въпрос", завърши Сидеров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във