Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров и негови привърженици отново протестират пред БНТ

Лидерът на партия "Атака" и кандидат за кмет на столицата Волен Сидеров събра около 100 свои привърженици на нов протест пред сградата на Българската национална телевизия. Повод за това стана забраната да участва в предавания на телевизията, заради нарушаване на регламента на предаването "Референдум" преди седмица.

"Това е протестен митинг против неправомерното решение на Емил Кошлуков. Партия "Атака" има подписано споразумение, което е със силата на договор. Не може с решение на едната страната да се прекрати участието на един от кандидатите за кмет на София. По този начин се нарушава Изборния кодекс и принципа за равнопоставеност. Завели сме съдебни искове срещу БНТ", заяви Сидеров.

Припомняме, че на 4 октомври имаше друг протест пред сградата на Националната телевизия, който продължи около 5 часа. Тогава лидерът на "Атака" се опита да стигне до студиото на предаването "Панорама" за да участва в него на предизборен дебат, но бе спрян на входа. Днес той се закани да съди хората, които са го спрели от участие в предаването. Той е категоричен, че поведението му в "Референдум" е било неправомерно и че ще се бори за правата си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във