Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров дава 1000 eвро, ако историк докаже, че Кубрат е бил хан

Давам 1000 евро награда, ако историк докаже, че Кубрат е бил хан". Това написа в страницата си във Фейсбук лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Поводът за коментара на Сидеров e новото движение „Хан Кубрат“ основано от историка професор Божидар Димитров.

"Такава титла при българските владетели няма. Тя е тюркска титла, минава през монголите, и е характерна за тези племена и народности, към които ние не принадлежим . На всичкото отгоре, има запазен пръстен на Кубрат, на които е изобразен кръст. Това са били покръстени владетели, както той, така и Тервел. Когато чуя някой да нарича Тервел или Кубрат хан изпитвам силно възмущение от невежеството и манипулацията", смята лидерът на "Атака". 

Според него е крайно време "да направим тази революция в българските учебници, за да изчистим тази съчинена история, която ни превръща в номадско племе, с чужди за нас титли".

"Време е да напишем истинската история за българите- европейци, от хилядолетия по тези земи. Именно затова, подобни движения, които започват от самото начало със сбъркано име, не знам какво ги чака", пише Сидеров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във