Банкеръ Daily

Мая Манолова:

Щом подслушват политици, значи може да подслушват всеки

"Скандалът с подслушването на политици е свързан не само с това, че са подслушвани политици, които са опоненти на властта, той е свързан и с това, че след като незаконно могат да се подслушват политици, значи може да бъде подслушван всеки - независимо дали е бизнесмен или обикновен гражданин." Това каза лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова във видео във Фейсбук.

Тя обясни, че са я срещнали десетки хора в София след протеста по случая, които са питали възможно ли е това да се случва в България – страна членка на ЕС.

"Питаха ме и какви мерки ще предприемем от "Изправи се. БГ" за това истината да излезе наяве и виновните лица да бъдат наказани. Изумително е, че 10 години след скандалите с подслушване, извършвани под егидата на тогавашния министър Цветан Цветанов, неговата партия ГЕРБ продължава с тези отвратителни, незаконни практики", посочи още Манолова.

Тя заяви, че от "Изправи се.БГ" настояват незабавно компетентните институции да започнат да вършат своята работа и министърът на вътрешните работи да направи пълно разследване за това дали има подслушвани политици, колко време, на какво основание и др.

"Настояваме и президентът Радев да не бъде безучастен към този скандал, защото става дума за едно огромно нарушение на човешките права и на върховенството на правото на държава в Европейския съюз", допълни Манолова.

"Ние вече сме в контакт с "Демократична България", ще се свържем и с "Има такъв народ", за да предприемем общи действия", отбеляза тя. 

Манолова заяви, че след 11 юли в парламента ще се създаде комисия, която да изясни цялата истина и да направи необходимите проверки и допълни, че трябва да се изясни фактът, дали Бойко Борисов е занаел за това подслушване. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във