Банкеръ Daily

От "Възраждане" обявиха приоритетите си за управлението на България:

Ще върнем нормалността и независимостта на България

​Първо искам да благодаря на всички, които гласуваха за "Възраждане". Ние сме си поставили за цел да управляваме България, а не просто да влезем в парламента. Ако искахме само депутатски места, щяхме да го направим още на предишните избори, защото имахме достатъчно предложения за коалиции и можехме да влезем в Народното събрание. Ние искаме да върнем нормалността и независимостта на България. България трябва да спре да се управлява от чужди посолства, чужди и родни олигарси.

Това заяви на брифинг лидерът на вече парламентарно представената партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Той и други членове на формацията представиха пред медиите приоритетите си за управлението на България. 

"България се намира наистина в много тежко състояние. България буквално се изпразва от население с ужасно бързи темпове. Задължително трябва да се нормализира ситуацията в страната. Ние ще настояваме за две неща. Първото е отмяна на антиконституционния "зелен сертификат" и произтичащата от него задължителна ваксинация. Ваксинацията трябва да е личен избор и никой не може да кара хората насила да се ваксинират. Второто е отпадане на всички незаконни глоби свързани със "зеления сертификат". Няма да преговаряме с партии, които подкрепят COVID мерките", заяви Костадинов.

Той коментира и темата за Македония.  "От "Възраждане" твърдо се противопоставяме на влизането на Скопие в Европейския съюз, защото това ще означава една подмяна на българската история. С влизането на "Възраждане" в парламента хората вече ще имат истински и реален глас, който ще се чува. Мълчанието приключи. "Възраждане" е тук, за да защити демокрацията, свободата на словото и свободата на лично мнение", добави Костадинов.  

"Нашата икономическа програма е на лице от 2014 година година и може да бъде видяна на сайта ни", обяви от своя страна зам.-председателят на партията Цончо Ганев.

"Първата ни задача е да имаме финансова и монетарна независимост. По никакъв начин няма да приемем въвеждането на еврото в България. И в момента сме най-бедната държава, а въведе ли се еврото това ще има пагубно отражение върху всички нас и бизнеса. Не трябва да се заблуждаваме, че влизането ни в Еврозоната ще гарантира стабилност на банките ни. Напротив. Националната ни банка ще стане зависима от Европейската централна банка. Вече сме в парламента и няма да позволим еврото да бъде въведено в България. Вторият ни приоритет ще е твърдо неприемане на "зелената сделка". Случи ли се това, българският бизнес ще фалира, а ние ще станем енергийни роби", каза още той. 

"Демографската катастрофа е големият розов слон в стаята", каза секретарят на "Възраждане" - София Деян Николов.

"Никой не говори за нея освен "Възраждане". България изчезва с много бързи темпове. "Възраждане" работи от години за решаване на демографския проблем и сме изготвили нужната програма. Демографската криза трябва да бъде поставена като национален приоритет. Решаването на демографската криза не изисква някакво свръх финансиране и усилия. Трябва политическа воля и стратегия. Основното е държавата да помага на двойките, които имат репродуктивни проблеми. Другото е ясна стратегия за връщането на българите, които живеят в чужбина. Задължително трябва да се нормализира образователния процес. От година и половина ние отглеждаме едно поколение, което след време ще излезе с базови незнания заради онлайн обучението. Ние настояваме незабовно всички деца да се върнат в клас и дистанционното обучение да бъде прекратено. От българското образовние трябва да бъдат премахнати и всички фондации и НПО-та. Предвиждаме и пренаписване на учебниците в родолюбив дух", обясни Николов.

"Относно съдебната реформа ние ще настояваме категорично за смяната на главния прокурор", обяви зам.-председателят на партията адв. Петър Петров. "Единствено ние искаме реална промяната на статуквото. Ще настояваме още за изваждане на прокуратурата от съдебната система. Държавното обвинение се използва за възмездно изпълняване на политически или икономически поръчки и интереси", добави той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във