Банкеръ Daily

Общество и политика

Ще се проведе петото издание на Европейската седмица на спорта

На 23 септември Министерството на младежта и спорта ще проведе петото издание на Европейската седмица на спорта #BeActive. В нейните рамки от 24 до 26 септември всички желаещи ще могат да се запознаят с над 50 вида спорт по време на спортния панаир #BeActive Fair. Атрактивните демонстрации са в "Арена Армеец" от 10,00 до 17,00 часа при свободен вход.

"Европейската седмица на спорта е прекрасна възможност родителите да запознаят децата си със спорта и възможностите, които той може да им даде", заяви състезателят по тенис на маса, който е един от посланиците на инициативата Денислав Коджабашев пред БНТ. 

Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов очаква тази година интересът към кампанията да бъде рекорден. "Все по-нарастващият интерес и брой участници показват, че това е една чудесна инициатива. По време на Европейската седмица на спорта най-малките ще могат да се докоснат до своите идоли, които са лица на #BeActive 2019", посочи Андонов.

Събитието ще бъде открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на 23 септември от 12,00 часа в "Арена Армеец". Гости на церемонията ще бъдат известни български спортисти като Любо Ганев, Йорданка Благоева, Евгения Раданова, Ренета Камберова, Ивайло Иванов, Александра Фейгин и др. Като посланици на инициативата през тази година се включват златните момичета от националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефяни Кирякова, както и индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн. Сред подкрепилите кампанията са още световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин, боксьорите Даниел и Боян Асенови, олимпийската и световна шампионка за девойки в тройния скок Александра Начева, скиорът Алберт Попов и Йордан Йовчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във