Банкеръ Daily

Михаил Миков:

Ще се намери как да се оправдае оставането на БСП в коалицията

Очевидно ще продължи скритото снабдяване с оръжия с крайна точка Украйна, но с междинна някоя съседна страна. Това каза в ефира на „Твоят ден” бившият председател на БСП Михаил Миков. По думите му вероятно няма да се стигне до излизане на БСП от коалицията. 

„БСП, ако се готви да напуска коалиция, то ще да е много тайно", допълни той.

"Вероятно ще се намерят думи, с които да се обоснове продължаващото им участие в коалицията. Много вероятно е правителството да обоснове помощта за Украйна като военна-техническа такава. Мотивът за оставането на БСП ще бъде, че България като страна не снабдява Украйна", обясни той. 

Миков е категоричен, че въоръжаването на Украйна означава продължаване на войната и нейното ожесточаване. 

По отношение на решение на Русия за плащане в рубли на руския газ той обясни, че смяната на една енергийна зависимост с друга е в интерес на българските граждани, единствено, ако това се случва на по-ниска цена. 

"Очевидно Русия предприе тези  действия, за да не ѝ бъдат запорирани парите и фактически, да не й се краде газът. България е енергозависима страна. Дали ще е зависима от Русия, от Катар или САЩ, няма значение. Значение има, единствено, ако се случва на по-ниски цени". обясни той. 

Миков е категоричен, че няма как да бъдат наложени санкции на Русия и тя да дава газ без пари. 

"Дружбата свърши преди 30 години, сиренето струва пари", каза още той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във