Банкеръ Daily

Общество и политика

Ще се издават ваучери заради провалени пътувания

Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите издаде указания и препоръки за издаване на ваучери от туроператорите. Те са във връзка със сключени договори за туристически пакети, чието изпълнение е невъзможно заради извънредното положение, свързано с разпространението на коронавируса..

Ваучерите се отнасят само за плащания, направени за закупуването на туристически пакети през туроператорите. Целта на ваучера е да удостовери съгласието на пътуващия за направените плащания по договора му за туристически пакет.

"Туристическият ваучер, който може да даде възможност на клиентите и на нашите туристи да пътуват отложено във времето, всъщност е на стойност, която те са заплатили към момента на резервацията и се оформя с анекс към договора", обясни Свидна Динева от Българската асоциация на туроператорите и туристическите агенти пред БНР.

"Този анекс също трябва да бъде подписан от страна на туриста. Ние даваме възможност по този начин да отложат своето пътуване, да могат да си прехвърлят по този начин парите за пътуване в пероид от 6 месеца до 1 година, а някои от колегите предлагат и до декември месец на 2022 година", допълва Динева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във