Банкеръ Daily

Председателят на русофилската партия "Възраждане на отечеството" Николай Малинов:

Ще се борим за повече суверенитет и независимост на България

„Аз съм против разполагането на чужди войски на територията на страната ни… Ще се борим за повече суверенитет и независимост на България... Ще предложим референдум за излизане от военната структура на НАТО, но оставане в политическите, защото не сме против атлантизма като възможен вектор на диалог. Евроконтинентализмът ще спаси Европа и България от опасностите. Изграждането на европейска система за безопасност и сигурност ще бъде наш приоритет в рамките на всички постигнати международни договорки“. Това каза пред БНР Николай Малинов, председател на партия „Възраждане на отечеството“. Така ще се казва русофилската формация, която той учреди.

Това е стара партия, стъпила върху военно-патриотичните среди. Отчитайки нашите възможности в „Русофили“, мисля, че тази симбиоза е добра основа в организационен план за стабилно присъствие“, обясни той.

Малинов поясни, че партията има решение за самостоятелно участие на изборите, но разглеждат и възможността за коалиционно участие, но когато се види на изборите кой с какви гласове разполага.

„В момента се конструира консултативен съвет, работи се по привличане на водачи на листите, изграждане на международни договори за контакти. Председател на консултативния съвет ще бъде ген. Стоимен Стоименов. Имам съгласието на Нешка Робева, Валентин Вацев, Ваня Добрева да се включат в този съвет… До края на годината смятам да посоча имената на водачите на листите“, каза още предводителят на русофилите у нас Николай Малинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във