Банкеръ Daily

Валери Симеонов против оставката на Кирилов:

"Ще разрушим държавата, за да угаждаме на маймуните от жълтите плочки"

Зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов остро изказа недоволството си от оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов. 

Партията му няма да подкрепи освобождаването на Кирилов, която ще се обсъжда на коалиционен съвет, както стана ясно от съобщение на правителствената пресслужба. 

"Няма никакъв мотив за отстраняването на Данаил Кирилов от поста правосъден министър. Освобождаването му ще е извършено под натиска на оредялата тълпа властолюбци от жълтите плочки", коментира Симеонов пред "Фокус". 

"Това е човек абсолютно почтен, който не може да бъде обвинен в никакво пристрастие или лобизъм, камо ли за корупция да говорим. Това е човек, който си върши работата съвестно и за мен, и за нас от НФСБ е непонятно как може да бъде освободен, или както по български вече можем да си го кажем "оставчен", един министър, който си върши работата. За да се отстрани един човек от някакъв административен или политически, или в случая министерски пост, трябва да има причина за неговото отстраняване. Не може причината да бъде еди кой си не го харесвал, пък този еди кой си е от службогонците, които се борят сега за получаване на власт не по законен начин през избори, а през натиск от улицата", добави бившият вицепремиер.

Според Симеонов няма никаква връзка между оставката на правосъдния министър и проекта за нова Конституция. "Както е тръгнало, ще разрушим държавата, за да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки. Не, благодаря. Няма нужда!", каза той.

От думите му стана ясно, че въпросът ще бъде обсъждан между ГЕРБ и Обединени патриоти през следващата седмица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във