Банкеръ Daily

Общество и политика

Ще проверяват храната и водата по морето

Ще бъдат засилени проверките за качеството на храната и водата, за да се гарантира сигурността на летовниците. Това съобщи във Варна министърът на здравеопазването Николай Петров. За целта може да се премине към вариант за командироване на служители на Регионалните здравни инспекции (РЗИ) от вътрешността на страната по Черноморието, допълни той.

Министърът посочи, че въвеждането на правилото част от болниците в страната да бъдат без лимити, все още е само идея. В момента се обсъждат много варианти, като целта е да се излезе от "омагьосания кръг" броят на лечебните заведения и хоспитализациите да нараства при фиксиран финансов ресурс, каза Петров. По думите му най-важното е да се въведат прецизни правила кой, кога и с какви средства може да развива медицинска дейност.

Финансирането на болниците в момента не е намалено, каза министърът. Според него снижението на средствата за второто тримесечие се дължи на изваждането на 3% за непредвидени дейности. По думите на Петров най-вероятно тези пари ще бъдат изплатени в началото на следващия месец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във