Банкеръ Daily

Вицепрезидентът Илияна Йотова за проекта на Кирил Петков и Асен Василев:

Ще привлече млади хора и ще бъде по-скоро центристка партия

В напреднала фаза е конструирането на инициативния комитет, който ще издигне президентската кандидатура на Румен Радев и Илияна Йотова, обяви в Свищов вицепрезидентът.

Йотова заяви, че съвсем скоро ще бъде обявен инициативният комитет за издигането на кандидат-президентската двойка, съобразно сроковете на ЦИК. В него ще има хора с най различни политически цветове и идеи, и "смея да твърдя, че сред тях ще бъде цветът на България". „Не бихме искали да бъдем инструмент в ръцете на политическите партии, не това е духът на президентската институция“ , каза тя. 

Йотова подчерта, че винаги ще бъде част от лявото политическо пространство, затова не се съмнява в подкрепата на българските социалисти и на лявомислещите хора.

Промяната задължава много. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира новата политическа партия "Продължаваме промяната" на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

"Много лесно употребяваме думи като почтеност и промяна, но те задължават много и носят след себе си много отговорности. Надявам се когато тази партия стане част от новия парламент да запомни онова, с което тръгна - да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър, и да събере онези, които действително могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече четири години", посочи тя. 

"За промяна на страната в посока на това да се върне държавността, в посока на това да има законност, ред и справедливост за всички", добави Йотова. По думите й тези хора ще привлекат нашите деца, "както и струва ми се от първите заявки, по-скоро това ще бъде една центристка партия“

Илияна Йотова изрази надежда следващият парламент да бъде съставен от много повече "читави хора" от заявените 121, които да си стиснат ръцете върху пет или шест приоритета, за които всички говорят. "Ние имаме много добър старт и стабилност, въпреки политическото говорене служебният кабинет показа, че може да гарантира сигурността на българските граждани, особено в условията на криза, на ковид и на неизвестността, която ни чака", подчерта тя и допълни, че служебният кабинет е временен кабинет и това не бива да се забравя. Много се надявам, че следващият парламент ще роди стабилно правителство и в една парламентарна република в кратки срокове ще бъдат компенсирани годините, които са изгубени", посочи още тя. 

В Свищов вицепрезидентът Илияна Йотова откри академичната година в Стопанската академия „Димитър Ценов“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във