Банкеръ Daily

Николай Хаджигенов:

Ще приемем подкрепа от всеки, готов да я предложи

"Принципът, който има в нашата част на коалицията е, че ние ще подкрепим политики. Тоест конкретни предложения, защото според нас така работи демокрацията”. Това заяви пред NOVA  съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов в отговор на въпроса дали обединението, в което участва, би подкрепило кандидатурата за председател на Народното събрание на Ива Митева, която беше част от правната комисия, а сега е депутат от "Има такъв народ".  

"За момента не обсъждаме имена за председател на парламента. Би трябвало трите протестни партии да изберат председател, който да е от тях. Това е най-логичното нещо”, посочи Хаджигенов.

По думите му, лидерът на 'Има такъв народ" Слави Трифонов е събрал около себе си умни хора, експерти, които ще съставят правителство или поне ще се опитат. "Обединението е важно. Ако той се обърне към нас, имаме готовност да предложим хора”,каза още съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън!". "Не става въпрос за елементарната аритметика, която очевидно не излиза. Става въпрос за подкрепа. Трябва да направим, каквото можем. БСП сами предложиха подкрепа и ние ще я вземем. Ако има такава от ДПС, и нея ще вземем", добави той.

"Смелостта не е в това да се явяваш на избори, докато успееш да си нагласиш резултатите. Смелост е да отстояваш принципите си", изтъкна Хаджигенов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във