Банкеръ Daily

Общество и политика

Ще "мине" ли поредният вот на недоверие, внесен от БСП?

"Не знам какво показва аритметиката, но разумът показва, че правителството трябва да си отиде". Това каза зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Крум Зарков пред журналисти преди гласуването на вота на недоверие към правителството, внесен от социалистите. 

След обвинения и спорове вчера, по време на дебатите по вота на тема корупция, след броени минути предстои неговото гласуване в пленарната зала.

"Ако не мине вотът, ще използваме в следващите си действия, всичките инструменти, които имаме като парламентарна сила. Ще подкрепим протестите", подчерта Зарков.

"Естествено, че няма да мине вотът, следва един сериозен коалиционен съвет." Такова мнение изказа лидерът на НФСБ Валери Симеонов. И уточни, че коалиционният съвет ще се проведе утре или в вдругиден. "Обединените патриоти" и ГЕРБ ще обсъдят ще има ли промени в кабинета и какви ще бъдат те.

Симеонов посочи, че промените в кабинета са направени еднолично. "Съжалявам обаче ние също носим отговорността и негативите от това управление. Редно е с нас да се консултират", допълни той.

Според него за протестите няма сериозна причина. А и не били постъпвали никакви искания от протестиращите до институциите. По думите му, за оставка на правителството трябвало да има основателна причина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във