Банкеръ Daily

Мариана Николова:

Ще има проверки за студентския празник в къщите за гости

Министърът на туризма Марияна Николова се възмути от намерението на собствениците на къщи да заобиколят разпоредбите за студентския празник - 8 декември.

Тя се включи в ефира на Нова телевизия след репортаж, в който собственици на такива туристически обекти дават разпоредби как да се заобиколят забраните за събирания на повече от 15 души.

"Изразявам своето възмущение и недоумение към някои икономически субекти, които са решили да погазят законите на страната. Никой по никакъв повод не може да си позволява да нарушава тези правила", каза Николова.

Тя ще сезира РЗИ, МВР и КЗП.

"Ще сезирам и министъра на вътрешните работи още днес. Ще бъда безкомпромисна спрямо нарушителите, защото безскрупулното поведение само на един е достатъчно да доведе до трайни поражения върху имиджа на всички хотели", допълни министърът.

Започват масови проверки за това дали на осми декември се спазват рестриктивните мерки. Ако при проверките бъдат констатирани нарушения, обектите ще бъдат затворени до края на сезона и ще понесат цялата строгост на закона, твърди още Николова.

Никой по никакъв повод не може да нарушава тези правила, категорична бе тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във