Банкеръ Daily

Общество и политика

Ще има допълнително обучение за необхванатите от електронното обучение ученици

До края на учебната година и по време на лятната ваканция в допълнително обучение ще бъдат включени учениците, които не са участвали в електронното обучение или са се обучавали частично с учебни материали на хартия. По данни на Министерството на образованието става въпрос за около 10% от всички ученици, а причините за неучастието им в онлайн обучението най-често са свързани с липсата на устройства или на интернет-свързаност.

"Още на 1-ви юни училищата трябва да създадат организация за провеждането на допълнителните обучения", посочи пред БНР Грета Ганчева - директор на Дирекция "Приобщаващо образование" в Министерството на образованието и науката.

"Не сме дали ограничения за кои класове и как трябва да стане тази организация. Много ни се иска най-напред да обхванат тези, които ще завършат по-рано учебната година - на 15-и юни, а после и тези на 30-и юни. Всички да бъдат разпределени в групи по учебни предмети, съобразно потребностите на учениците от съответното обучение. Когато приключи учебното време, да продължат и в лятната ваканция. В същите групи, ако децата имат нужда от още часове, за да могат да компенсират пропуските, които са имали през месеците на дистанционното обучение", обясни Ганчева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във