Банкеръ Daily

Общество и политика

Ще "гърмят" ли министри след европредседателството?

Слуховете за рокади в правителството набират скорост, особено след върнатата оставка на социалния министър Бисер Петков.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева донякъде подхрани тези съмнения с изказването си, че "всеки един от министрите би трябвало да е готов да си тръгне ако се счита изчерпан или премиерът реши, че не се е справил".

На директния въпрос дали след края на европейското председателство се готвят рокади във властта, Захариева посочи, че само премиерът Бойко Борисов може да отговори.

Министърът на външните работи се спря и втория вот на недоверие към правителството, който БСП ще инициира в следващите седмици. Според Екатерина Захариева и вторият опит за сваляне на кабинета "Борисов 3" ще бъде неуспешен, тъй като коалицията на ГЕРБ и Обединени патриоти е стабилна.

По думите ѝ от левицата искат вот на недоверие във всеки един момент с цел да се отклони вниманието от успехите на България по време на европредседателството.

Захариева коментира и исканията на БСП за оставка на вътрешния министър Валентин Радев след убийството на избягалия затворник Владимир Пелов. "За съжаление всеки един случай се използва за политически атаки - не беше приятно нито бягството, нито последвалото убийство на Владимир Пелов, но реформи в системата на МВР се правят", заяви вицепремиерът пред bTV.

Външният министър коментира, че името Северна Македония, за което са се споразумели Атина и Скопие е добро. И добави, че България няма териториални претенции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във