Банкеръ Daily

Николай Хаджигенов:

Ще е интересно кабинетът да мине с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС

Бяхме на кино, показаха ни мултимедийна презентация, с по два реда за всеки. Ние изгледахме мултимедията, станахме и си тръгнахме. Нямаше коментари. Това каза пред БНТ зам.-председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" по повод днешната среща в Народното събрание с "Има такъв народ", на която на ИТН представи на ИБГНИ структурата и състава на своя проектокабинет.

"Има шансове да бъде подкрепим кабинета на "Има такъв народ". Ще обсъждаме и хората, защото ние влязохме в политиката по определени причини. Трябва да преборим врага, защото корупцията все още е факт. Това е сложна трудна война, която ние трябва да водим", заяви Хаджигенов. 

"Ние влязохме в политиката, за да направим неща, които са трудни и които не са правени от 30 г. Трябва да преборим врага, защото корупцията е факт, а ГЕРБ оказват яростна съпротива. Хората, които трябва да направят това, са в парламента и в изпълнителната власт. А в изпълнителната власт трябва да има хора, които да са заели малко ясни позиции, освен кастинг в "Шоуто на Слави". Не махнем ли Гешев и неправим ли съдебна реформа, нямаме нищо", подчерта зам.-председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Част от имената са ни абсолютно непознати. Ще ги обсъдим, но по-скоро не виждам този плам да отсечеш главите на ламята", добави той.

"Иска ми се цялото това нещо да не е състезание на его. Някак си това не е представата ми за политика, да изведем държавата от дъното. Идеята във виждането ни за политика е да направим промяна", отбеляза   Николай Хаджигенов. 

Той заяви, че формацията му категорично настоява за подписване на споразумение. "Това е документ, който ще покаже разделителните линии между нас и другите", заяви адвокатът.

"Настояваме категорично да подпишем споразумение, което ще даде насоки какво ще прави това правителство с парламента. Идеята за нашето влизане в политиката е да направим промяна. Всеки от нас ще реши самостоятелно как да гласува", каза още Хаджигенов.

"Нашата парламентарна група очаква продължението. Очакваме да чуем мнение за споразумението, ако ще има такова, трябва да се изработи. Аз съм категоричен - споразумение трябва да има", подчерта Николай Хаджигенов.

По думите му при обсъждането на правителството в парламента ще е интересно. "Ситуацията е непридвимима. Ако бях на мястото на ГЕРБ бих гласувал кабинета, защото най-малкото това би махнало Бойко Рашков от мястото му, а той предизвиква истерични реакции в ГЕРБ. Интересното е, ако мине с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС", каза още Хаджигенов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във