Банкеръ Daily

Общество и политика

Ще бъдат проверени всички 288 къщи за гости, обеща земеделският министър

Земеделският министър Десислава Танева обяви, че започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по Оперативна програма "Развитие на селските райони" 2007-2013 г., за които 5-годишния мониторингов период не е изтекъл.

От всички платени 746 проекта, в период на наблюдение са 288 туристически обекта. Общата изплатена субсидия за тях от Европейския фонд за развитие на селските райони (ЕФРСР) е близо 82 млн. лева. 

Проверките целят да се установи на място дали обектите, които са в период на наблюдение, работят по предназначение и развиват туристически дейности. Ще бъдат извършени ревизии на място на всички документи, доказващи реалното функциониране на съответния обект, като място за настаняване на гости. 

Проверките ще бъдат извършени от експерти на Фонд "Земеделие" и на ресорното министерство. Изпълнителният директор на фонда Живко Живков е създал организация за провеждане на инспекциите, които трябва да приключат до 30 юни. Фонд "Земеделие" ще представи доклад на министър Танева с резултатите от проверките в едноседмичен срок след приключването им.

Facebook logo
Бъдете с нас и във