Банкеръ Daily

Общество и политика

Шофьорите и ватманите в столичния градски транспорт няма да продават билети

Шофьорите и ватманите в столичния градски транспорт спират да продават билети в превозните средства, обяви кметът Йорданка Фандъкова. Целта е водачите да бъдат предпазени от зараза с коронавирус и да не бъде блокирана работата на обществения транспорт.

Общината е започнала работа с посредници в ромските махали, които да информират населението за подходящите мерки за лична хигиена срещу предаване на болестта.

"За да избегнем някои опити за заобикаляне на правилата, съм разпоредила медицински сестри да могат да връщат деца със симптоми на различни вирусни заболявания, дори когато разполагат с медицински бележки" посочи Фандъкова в началото на 10-ото заседание на Столичния общински съвет. На всички 194 детски градини е предписана дезинфекция на подови повърхности най-малко 4 пъти на ден. Осигурени са нужните препарати и дезинфектанти за ръце. На този етап достъпът на външни лица и родители в детските заведения е преустановен. Това правило важи и за социалните ни домове. В тях също се изпълнява дезинфекция по 4 пъти на ден, уточни кметът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във