Параграф22 Daily

Общество и политика

Шестима петричани с глоби, защото се събрали да играят хоро

Шестима души са глобени, защото се събрали да играят хоро в ромския квартал в Петрич и с това са нарушили предприетите от властите мерки срещу разпространението на коронавируса. 

Срещу трима души са образувани бързи досъдебни производства.  Те се върнали в страната на 26 март през Дунав мост 2. Пред граничните власти обяснили, че се връщат от Великобритания. Била им предписана задължителна 14-дневна карантина. Няколко дни по-късно обаче решили да организират празненство на една от улиците в квартала. То било записано с мобилен телефон, а по-късно публикувано в социалната мрежа Facebook. Полицейските служители незабавно извършили проверка и установили нарушителите, докато играели хоро. Тримата ще бъдат подведени под отговорност за неспазване на противоепидемичните мерки по време на пандемия и извънредно положение, свързано със смъртни случаи.  Грози ги затвор до пет години и глоба в размер от 10 до 50 хиляди лева, обявиха местните власти пред Нова телевизия.

Предстои един от тях да бъде задържан за 72 часа. Той е осъждан и е извършил нарушението докато е бил изпитателен срок от предишната присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във