Банкеръ Daily

Общество и политика

Шестима министри пропускат парламентарния контрол, защото са под карантина

Шестима министри ще пропуснат петъчния парламентарен контрол. Това са земеделският министър Десислава Танева, министърът на транспорта Росен Желязков, енергийният министър Теменужка Петкова, строителният министър Петя Аврамова, както и колегите им Лъчезар Борисов  и Костадин Ангелов - съответно министри на икономиката и на здравеопазването. 

"В заседанието за парламентарен контрол няма да участват министри, които във връзка с епидемията от КОВИД-19 са в карантинен период. Писмените отговори на зададените към тях въпроси и питания, на които срокът изтича в карантинния период, ще бъдат предоставени от съответните министри веднага след изтичане на този период", се казва в съобщение на сайта на Народното събрание. 

На депутатски въпроси ще отговарят четирима представители на правителството - министърът на образованието Красимир Вълчев, спортният министър Красен Кралев и МВР шефът Христо Терзийски. 

По искане на БСП в пленарната зала ще се проведе разискване със социалния министър Деница Сачева. Темата е свързана с "политиката по подобряване адекватността на пенсиите в България в краткосрочен и дългосрочен план."

Facebook logo
Бъдете с нас и във