Банкеръ Daily

Общество и политика

Шестима души вече са задържани на протеста

Полицията е задържала шестима на днешния антиправителствен протест в София. Това обявиха на брифинг от СДВР. Двама са били обявени за издирване, но сами са се явили на контролните пунктове. Един от задържаните е бил без лични документи, а трима са притежавали "забранени" предмети, които са отказали да предадат, заявиха от полицията. В районното управление ще бъде проверено дали задържаните са участвали в агресивните прояви на протеста, проведен на 2 септември.

"Прави впечатление, че от трибуната на протестиращите някои от ораторите спекулират с действията на служителите на МВР", заяви зам.-шефът на охранителна полиция Тони Тодоров.

По-рано днес полицаи претърсиха  района около Народното събрание, където се провежда демонстрацията. Били са открити стъклени бутилки, павета, ножове, чували с камъни.

"Намерихме доста камъни, ступани на купчини. Не отправям никакви обвинения. Тук намерихме и предмети, които може да са останали от вечерта и е нормално да ги има в парка. Отстранено е всичко. Притеснителното е, че в един храст старателно бе скрита 10-литрова туба с цветна течност. Също и 9 половинлитрови пластмасови бутилки с някаква течност", обясни Тодоров.

Той подозира, че целта на тези предмети е била провокация довечера. В момента се преглеждат охранителни камери в района.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във