Банкеръ Daily

Общество и политика

Шест партии са готови да предложат ляво управление на България след ГЕРБ

Шест политически партии от левия спектър са готови да си сътрудничат и да предложат ляво управленско решение на България след ГЕРБ. Такава заявка бе дадена на дискусия, организирана от АБВ, в която участие взеха и представители на ръководството на БСП. Според лидера на АБВ Румен Петков и зам.-председателя на БСП Кирил Добрев, който е кандидат за председател на партията, незабавната оставка на правителството на ГЕРБ и главния прокурор е неизбежна.

"Основната цел е обществото да види, да осъзнае, че алтернатива има, че тази алтернатива има своите ярки политически носители, че има съдържание от политическа гледна точка, от експертна гледна точка. Шест политически партии участват днес. Това е формат, който цели да покаже, че има алтернатива, но не формат, който се подготвя за съвместно участие в избори", заяви Румен Петков.

Кирил Добрев допълни, че алтернатива естествено, има. „Изборът на обществото днес е дали алтернативата да бъде лява или дясна. Факт е, че Борисов си отива. Дали ще е след два дена, дали ще е след месец и половина, дали ще е след избори по стария, по новия модел, той си отива", посочи зам.-председателят на социалистическата партия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във