Банкеръ Daily

Общество и политика

Схемата с фалшивите ТЕЛК решения е ощетила държавата с милиони

Главният секретар на МВР Петър Тодоров

Главният секретар на МВР Петър Тодоров и директорът на ГДБОП Калин Стоянов дадоха брифинг по повод задържаната в София група от седем души за издаване на фалшиви ТЕЛК решения. "Лицата са лекари, които участват в ТЕЛК комисиите, и посредници. Разследването е продължило повече от една година, държавата е ощетена с милиони левове", заяви Тодоров. Предстои анализ на всички доказателства, допълни шефът на ГДБОП, уточнявайки, че схемата е действала в три столични болници. Стоянов посочи, че ако Специализираните съд и прокуратура поискат, ГДБОП ще разследва и дали задържаните са действали под чадъра на болнични дректори.

Арестувани са трима председатели на ТЕЛК и четирима посредници. БНТ съобщи, че две от здравните заведения са общинските Първа и Четвърта градска болница в София. Предполага се, че замесените са взимали по около 1000 лева на човек за издаване на фалшиво ТЕЛК решение.

От МВР уточниха, че са разпитани множество свидетели, някои от които - пред съдия. Иззети са документи и парични суми в големи размери.

Facebook logo
Бъдете с нас и във