Банкеръ Daily

Общество и политика

Шефът на следствието потвърди за разследването на газовите доставки

Заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов се изгаври с бившия премиер Кирил Петков по време на брифинга му с журналисти в Белоградчик днес. "Кой беше г-н Петков", лаконично запита той след въпрос има ли разследване срещу Петков във връзка с газовите доставки. После Сарафов обясни, че се разследва дали има извършени престъпления, завишени цени и ненужни посредници в доставките. "Ако има престъпление, което ненужно натоварва обществото с високи цени на енергоносителите, това няма да остане незабелязано и несанкционирано от нас", увери Сарафов.

Запитан дали се разследва Петков или кабинета му, той уточни, че по закон прокуратурата и следствието разследват само физически лица. "Нито кабинет, нито стая, нито каквото и да било. Разследват се само физически лица, кои ще бъдат - ако има физически лица, които ще понесат наказателна отговорност, ще разберете при следващата ни среща", заяви той.

Запитан за казуса със строителството на АМ "Хемус", Сарафов посочи, че не е запознат с това наказателно производство, защото то се провежда от ГДБОП, а не от НСлС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във