Банкеръ Daily

Общество и политика

Шефът на полицията в Монтана е подал оставка след разкрития на БСП

Ст. комисар Ивайло Антонов (в средата)

Директорът на ОД на МВР - Монтана старши комисар Ивайло Антонов вече не е на поста си, след изнесените вчера от БСП данни за неправомерна намеса на полицията в изборния процес. Това е потвърждение, че МВР се използва за оказване на влияние върху изборите в полза на управляващите, съобщиха от партийния пресцентър.

От БСП оповестихме подобни действия и на полицията във Видин, Лом и Враца. Очакваме и техните оставки.

На специална пресконференция вчера заместник-председателят на социалистическата партия Кирил Добрев оповести, че през последната седмица се упражнява административен, полицейски и икономически натиск върху БСП. По думите му държавата и администрацията, която трябва да организира и гарантира честността на изборния процес, използва своите структури за политически натиск през последните 10 дни.

"Днес моделът на Ценко Чоков от Галиче се изпълнява от държавата. МВР - структурата, която трябва да гарантира честния избор, явно взима страна в изборния процес", каза той. Добрев информира, че миналата седмица е направена оперативка в областните дирекции на МВР във Видин, Враца и Монтана, а на всички шефове на районните управления е дадена ясна задача как трябва да работят в изборния ден. Кирил Добрев добави, че всички били предупредени, че ако не спечели ГЕРБ, ще бъдат разформировани на други места по страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във