Банкеръ Daily

Общество и политика

Шефът на полицията в Бургас подаде оставка

Началникът  на Областната дирекция на МВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров от днес вече не е на този пост. Сотиров е подал молба за напускане по собствено желание. Тази сутрин той е провел кратка среща с ръководния състав на полицията в Бургас, на която е благодарил за съвместната работа. 

"Благодари за добрите взаимоотношения и изтъкна, че в Бургас е срещнал изключително стойностни и мотивирани хора. Пожела на служителите в ОДМВР – Бургас здраве и нови професионални успехи, с които да надградят постигнатото до момента", информираха от полицията в морския град.

Обсъждат се различни кандидатури, но официално назначение на нов директор още няма. Сред обсъжданите имена е това на бившия шеф  ст. комисар Калоян Калоянов, който бе начело на Областната дирекция в морския град  до октомври м. г, когато бе сменен от Радослав Сотиров.

Старши комисар Радослав Сотиров подава оставка за втори път. Първият беше, след като на 11 юли премиера Бойко Борисов му поиска оставката заради действията на униформените в парк "Росенец, когато не бяха допуснати протестиращи до плажа пред летния сарай на Ахмед Доган. Тогава обаче бившият вътрешен министър Младен Маринов отказа да му приеме оставката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във