Банкеръ Daily

Доц. Атанас Мангъров:

Шефът на държавната болница е като феодал

"Не съм запознат с детайлите по случая в болница "Лозенец", защото допреди няколко дни нямаше никаква информация. Проф. Любомир Спасов беше мой студент, познавам се с него." Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров в коментар на скандала с нерегламентирани трансплантации в болницата.

"Шефът на една държавна болница е като феодал, който се назначава там свише. Всички конкурси, които се правят, са за да се назначи той. Мечтата на всеки шеф на държавна болница е да се държи като шеф на частна такава. И обратно - всеки шеф на частна болница мечтае да има облагите на колегата си от държавната болница", каза Мангъров пред Нова телевизия.

"Контрол няма и ако човек има стабилен гръб, може да прави каквото си иска, докато не го хванат", посочи още медикът.

Той коментира и трябва ли да се създаде нов оперативен щаб: "Винаги съм казвал, че от този щаб няма нужда. Създаваше се ненужна паника. Случаите намаляват, защото една сериозна част от населението се е срещнало вече с вируса."

"Никога не съм се натискал да бъда политическо лице. Тогава влязох в листите на АБВ, защото ме поканиха. Споделяхме сходни виждания", посочи доцентът по повод това, че няма да присъства в листите на АБВ за вота на 11 юли.

Facebook logo
Бъдете с нас и във