Банкеръ Daily

Общество и политика

Шефовете на службите излязоха в отпуск

Бойко Рашков

Ръководни кадри в системата за сигурност за излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство, заяви пред Би Ти Ви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той подчерта, че  излезлите в отпуск са „прекалено много на брой“.

„Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатена отпуска до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е позволил да получат този отпуск? (…) Регионалният директор на Пловдив, всички ръководни длъжностни лица в системата за сигурност у нас в момента са в неплатен отпуск. А кой им е разрешил, при положение, че те са на пряко подчинение на министър –председателя? Не на този, на предишния. Оставям на вашите зрители да си отговорят сами. Държавата в момента е без ръководства на службите ни за сигурност. Тези служби са се самообезглавили“, обяви Рашков.

Рашков бе категоричен, че чистка няма. Има смяна на кадри. И ще има такива смени на кадри. Всичките кадри са наследени от предишното правителство. 

Българският избирател иска промяна и ще я получи. Тази промяна не може да се случи без смяна и на ръководители във ведомства. Смяната на заместник-министри е обичайна политическа практика, поясни Рашков. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във