Банкеръ Weekly

Общество и политика

Шефката на Фонда за лечение на деца не иска да подава оставка

Директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина д-р Ива Станкова не смята, че има причина да подаде оставка. Думите й са по повод изказване на здравния министър д-р Таня Андреева от тази сутрин, че разполага с информация за оттеглянето на Станкова от ръководния пост в организацията. "Имам информация, че д-р Станкова смята да се оттегли от Фонда за лечение на деца", каза министърът. Директорът на Фонда за лечение на деца обаче даде заявка, че не е мислила за напускане.

"Няма причина да се оттегля от поста, освен ако министър Андреева има нещо друго предвид, защото смятам, че условията са такива, каквито предполагат отговорности. Всичко се променя и никой не е вечен на поста си", каза пред БТА д-р Станкова. Преди дни тя получи срок от една седмица от министъра, за да помисли дали може да се справи с предстоящите промени в работата на здравната структура.

Очаква се днес д-р Андреева да проведе среща с директора на Фонда, за да обсъдят евентуалната оставка. "Фактът, че министър Андреева ме покани, означава, че ми е вярвала, че мога да се справя, и мисля, че опитът, който имам, недвусмислено го показва. Предполагам, че днес ще разговаряме с министър Андреева не за друго, а защото имаме много проблеми, които трябва да решим", допълни д-р Станкова. Тя каза още, че е подготвила отчета си за състоянието на организацията, а в него е посочено, че тя се нуждае от "нова философия".

Оставката на д-р Ива Станкова поискаха родители, пациентски организации и ГЕРБ. Недоволството е свързано с тромавия начин на работа на Фонда за лечение на деца, който бави разглежданията на досиетата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във