Банкеръ Daily

Тома Биков:

Шансът да няма правителство не е никак малък

"Шансът да няма правителство не е никак малък. За мен една от възможностите да има правителство е "Продължаваме промяната" да имат максимално малък брой депутати", заяви пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ. 

Според него ПП не са в състояние да решат нито един проблем на страната.

"Каква точно ще бъде формата на управление, ако изобщо се стигне до такова нещо, ще се реши след изборите - дали коалиционно, има различни формати, в които може да се състави правителство и не трябва да се изключва нито един от тях", допълни Биков и подчерта, че при "Продължаваме промяната" няма лидерство.

По думите му България има нужда от проевропейско управление.

Тома Биков призова да се направи опит да се преодолее политическата криза.

Той коментира и темата с повишаването на цените на горивата. "Проблемът е, че има само една фирма, която купува петрола, дава го на "Лукойл" и после го продава на завишена цена. И го прави, защото е само една, ние казваме защо да не са две. Има държавни компании, които могат да го направят, това увеличава конкуренцията", обясни той.

Според Биков България трябва да влезе в разговори с "Газпром" заради очертаващо се артибражно дело по дългосрочния договор за доставка на газ.

"Трябва да се търсят възможности за дългосрочни договори извън "Газпром", а договора с "Газпром" да можем да го изпълним до края на годината, той така или иначе е подписан и има заявени количества", каза още Тома Биков. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във