Банкеръ Daily

Общество и политика

СГС отмени паричната гаранция на участвал в инцидента пред Румънското посолство

Софийският градски съд (СГС) отмени паричната гаранция от 500 лева на 25-годишния Георги Георгиев, който взе участие в инцидента миналия понеделник пред Румънското посолство. Вместо това съдът му наложи най-леката мярка за неотклонение "подписка".

Георгиев е обвинен, че е счупил с ръце предното стъкло на колата на зъболекарката Елена Мицева, която се опита миналия понеделник вечерта да мине през блокираното кръстовище до Румънското посолство. Освен това я е обиждал пред децата й. За тези свои действия той прекара 72 часа в ареста, но Софийският районен съд го пусна срещу тази гаранция, а днес Софийският градски съд я отмени.

Причината - месечният доход на Георгиев, който работи като готвач, е 300 лева и той не може да плаща подобна парична гаранция. Освен това е с чисто съдебно минало.

И съдебния състав от Софийския районен съд, и настоящия от Градския съд обаче обърнаха внимание на разследващите, че трябва да проверят дали жената от бялата кола не е нарушила правилата за движение по пътищата. Затова пък протестиращите вече сезираха Прокуратурата даже със съмнение за опит за убийство.

Засега няма данни дали освен протестиращи, по този случай се разследва и шофьорката на бялата кола.

Facebook logo
Бъдете с нас и във