Банкеръ Daily

Общество и политика

Семействата на загиналите в пожарите получават по 15 хил. лева

Правителството реши да отпусне еднократна финансова помощ от 15 000 лева на законните наследници на двамата горски служители, загинали при гасенето на пожарите в община Сандански в началото на август.

Необходимите средства от общо 30 000 лева са осигурени от бюджета на Министерството на труда и социалната политика.

Еднократните помощи ще бъдат изплатени от дирекция „Социално подпомагане“ по постоянен или настоящ адрес на загиналите служители. По този начин ще се осигури допълнителна финансова подкрепа за техните семейства.

Втори голям пожар за деня гасят военнослужещите от 24-а авиационна база – Крумово с вертолет "Кугар".

До обяд вертолетът участва в ликвидирането на огъня в Рила планина в района на Боровец, където действията продължават трети пореден ден. Следобeд, по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, и след разрешение от началника на отбраната, екипажът на вертолета гаси големия горски пожар, пламнал в Родопите в района на село Югово, Община Лъки, област Пловдив.

Районът на пожара е изключително труднодостъпен за гасене на терен. Военнослужещите помагат за овладяването на огъня чрез обливане на терена с вода от въздуха посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във