Банкеръ Daily

Общество и политика

СЕМ утвърди юриста Христо Томов за член на Управителния съвет на националната телевизия

Съветът за електронни медии с четири гласа "за" и един "въздържал се" утвърди юриста Христо Томов за член на Управителния съвет на Българската национална телевизия. Той влиза в управата на обществената медия на мястото на подалата оставка Зина Трифонова.

Кандидатурата на Христо Томов е предложена от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Той заяви, че причината за това е състоянието на телевизията, в която е нужна повече правна експертиза.

"Имаме необходимост да предоговаряме поредица от договори, вече получаваме покани, нотариални дела са заведени", обясни Кошлуков.

"11 години работя в Министерство на финансите и по стечение на работата, която съм заемал там, са обсъждани такива въпроси, които касаят чисто финансови взаимоотношения, бюджета, финансовата дисциплина. В тази насока също бих могъл да бъда полезен", каза на свой ред Христо Томов.

Председателят на СЕМ София Владимирова пожела на новия член на УС на обществената медия да бъде справедлив коректив на генералния директор, да бъде в негова помощ и в помощ всъщност на БНТ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във