Банкеръ Daily

Общество и политика

СЕМ ще проверява клипа на ДОСТ с турския посланик

Съветът за електронни медии (СЕМ) се самосезира във връзка с предизборния клип на ДОСТ с турския посланик. Това съобщи председателят на СЕМ Мария Стоянова.

"Трябва да кажа ясно, че работим със Закона за радиото и телевизията, както и с Избирателния кодекс. Там няма текстове, които да забраняват възможни внушения от екрана“, уточни обаче тя пред "Фокус".

На въпрос провокация ли е клипът, тя отговори, че от СЕМ възнамеряват да сезират ЦИК, която също да прегледа въпросното съдържание, така че да не останат никакви съмнения за двойни стандарти или толериране на поведение.

Вчера ВМРО обвини ДОСТ, че клипът е нарушение на Виенската конвенция за дипломатическата работа, както и "дръзка провокация, която цели да покаже ясно зад коя партия застава Турция".

"Няма да бъде справедливо, ако една институция, като СЕМ бъде оставена сама, заедно с ЦИК, да се справя с този въпрос. Още повече ние не се занимаваме с Виенската конвенция. Това са теми, които са в сферата на отговорност на дипломатическото ведомство на нашата страна, а и на изпълнителната власт като цяло“, обясни Стоянова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във