Банкеръ Daily

Общество и политика

СЕМ прие оставката на Ивелина Димитрова

Съветът за електронни медии прие единодушно оставката Ивелина Димитрова, която вчера обяви, че напуска медийния регулатор по свое решение. След днешното заседание Димитрова заяви, че решениета й не е политическо и не е предварително планирано. Тя посочи като причина проблемите в медиината среда.

"Доста от въпросите и проблемите на медийната среда, в частност и обществените телевизии - около тяхната мисия, около тяхното финансиране. Мониторингът, който направи СЕМ за предизборната кампания, визираше много проблеми. Искаше ми се един по-продължителен диалог, с по-широко професионално участие", каза Димитрова.

Председателят на СЕМ Бетина Жотева обяви, че не приема мотивите на Ивелина Димитрова, с които тя критикува работата на регулатора.

"Не съм съгласна с времето, в което тя подава оставка, много е напрегнато, предизборно, имаме изключително много работа в момента. Но разбирам, че за нея моментът, в който тя трябва да си тръгне, е дошъл", коментира Жотева.

Ивелина Димитрова, която беше от квотата на президента Румен Радев, ще изпълнява функциите си, докато държавният глава назначи нов свой представител в СЕМ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във