Банкеръ Daily

Заради жалба

СЕМ отложи обсъждането на процедурата за избор на шеф на БНТ

Заради постъпила жалба Съветът за електронни медии отложи обсъждането на процедурата за избор на генерален директор на Българската национална телевизия. С мотива, че документът е постъпил късно снощи и СЕМ не може да се запознае с него в срок до днес, председателят на медийния регулатор Соня Момчилова предложи отлагането. То беше прието с 4 гласа "за" и "един против". Членовете на Съвета Пролет Велкова и Габриела Наплатанова заявиха, че регулаторът няма полза да бъде бавена процедурата за избор на генерален директор на БНТ.

"Да, въвлечени сме в юридически казус, който има нужда от известно време за обмисляне, за да може да сме сигурни, че когато открием процедура за избор на нов генерален директор, тя ще е юридически чиста и няма да бъде компрометирана, а иначе, това по никакъв начин не отлага намеренията ни колкото е възможно по-бързо тази процедура да бъде открита. Да, както каза и Соня Момчилова, предвиждахме днес това да се случи в най-близките възможни срокове, но този юридически казус просто ще отложи малко във времето решението ни кога да открием процедурата за избор на генерален директор. Ще гледаме да е възможно най-бързо", заяви Велкова.

"Мога да добавя, че не е в интерес на СЕМ да бави конкурса. Вече създадохме прецедент с липсата на решение, така че ще се стремим максимално бързо да изясним този казус. Засега той създава пречка за насрочване на нови дати, но ще гледаме да е максимално бързо", каза на свой ред Наплатанова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във