Банкеръ Weekly

Общество и политика

СЕКСЪТ КАТО БИЗНЕС

По отношението към проституцията - и съответно към привлекателността на сексуслугите, страните по света могат да бъдат разделени на три големи групи. В първата влизат онези държави, където търсачите на любовните приключения неизбежно се сблъскват с големи неприятности. Във втората група страни любовните потребности се задоволят без особени трудности. А към третата група се отнасят държавите, където мъжете специално предприемат срещи с представителките на най-древната професия.


Сексуалните услуги заплашват с неприятности


Да започнем от страните, където търсачите на платената любов в най-добрия случай не ги чака нищо хубаво, а в най-лошия - големи неприятности. Това са местата, където религията е държавна идеология. Плътските развлечения в Непал или Шри Ланка, където се изповядва будизъм, или в Алжир и Пакистан - ислямски държави, се възприемат като кощунство. В светинята на световните религии Йерусалим един секстурист едва ли ще има късмет да вкуси желаното. В непосредствена близост до свещения град обаче и най-вече в столицата на Еврейската държава Тел Авив ситуацията се променя в желаната насока благодарение на усилията на руската мафия. В католическа Ирландия, въпреки строгите забрани, също може да се намери някоя специалистка по масаж или компаньонка.


Не си струва любителите на удоволствия да ги търсят в държави, засегнати от военни конфликти, от граждански войни и разруха - страните от бившата Югославия, Албания, Лаос, Монголия, Гватемала, Хондурас, Никарагуа, а също така някои африкански страни.


Особено внимание изисква предприемането на сексуални забави в Турция. В безбройните турски topless-барове с екзотични танци работят руските Наташи, чиято главна цел е да обират до шушка клиентите си.


Впрочем и в мюсюлманските страни човек може да намери нещичко. Например - в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Но този вид удоволствие трябва се търси в скъпите хотели. Не се изискват познания по чужди езици. Но извън стените на луксозните туристически убежища ще трябва да се внимава - в салоните за масаж на ОАЕ се прави масаж и нищо друго. Лекомислените закачки по улиците се наказват дори и със затвор.


Проблемите могат да връхлетят всекиго и в Китай, където от време на време провеждат кампании по повишаването на моралното равнище на населението. Не толкова строг режим за сексуслугите се наблюдава в свободната икономическа зона Шенчжен и в Хонконг. Но за приятните преживявания тук се плаща скъпо - 500 щ. долара за една нощ.


В Исландия проституцията като че ли не е забранена, но не е лесно да се намери някоя от представителките на най-древната професия, пък и цената - 500 долара, едва ли ще въодушеви зажъднелия да пообщува с прекрасния пол.


В списъка на непривлекателните за този род услуги страни може да се включи и САЩ... в случай че не сте получили американско юридическо образование. Само то ще ви помогне да осмислите законите, регламентиращи не само проституцията, но и позволените форми на полов живот, валидни за този или онзи щат, и евентуално да излезете от затвора под гаранция, ако жрицата на любовта, предложила услугите си, се окаже... агент на ФБР. Ако това не ви плаши, позвънете на коя да е от хилядите обяви и ще получите средно качество услуга за около 150 долара.


В черния списък, макар с известна доза условност, може да се включи и Япония. Тук проблемът е дали ви е близка културата на тази страна, защото именно от това зависи какво ви чака в Япония - или нищо, или неизгладими впечатления от запознаването с още една особеност на една от най-древните култури. Не е възможно да се проникне в тайнствения свят на японските сексуслуги без помощта на много сведущ гид японец. Без такъв помощник не може дори и да се мечтае за среща с все още съществуващите гейши. Туристът не трябва да се поддава и на безкрайните обяви за турските бани, салони за масаж и други подобни заведения. В повечето от тях не обслужват чужденци. Освен това в подобни заведения най-дребната разменна монета е 100 долара, а пределът на цените за сексуслуги не съществува - доколкото и съвършенството няма граници. Впрочем онези, които са имали късмет, твърдят, че рискът и цената си заслужават.


Рай за уморения бизнесмен


Страните, където платеният секс е достъпен, преобладават. Всяка от тях предлага своите плюсове и минуси. В немскоезичните страни, по правило, цари стриктен регламент. Например в Швейцария, една от най-богатите страни в света, се предлага широк избор от сексуслуги. Само в Цюрих има 150 такива заведения и безброй сексдами, работещи самостоятелно. Стойността на услугите варира от 25 долара за кратко запознанство с латиноамериканка или африканка без лиценз и без презерватив до няколко хиляди щатски долара за висша класа (като към договорената сума трябва да се прибави и 6.5% ДДС).


В Австрия в околностите на училищата, църквите, покрай спирките на обществения транспорт, а и въобще докато е светло, е безполезно да се търси проститутка. Но в други места и в друго време проблеми няма. Полско, унгарско или чешко момиче на повикване струва от 40 (в колата) до 250 щ. долара (плюс заплащане за таксиметрови услуги). В Германия например (където има профсъюзи на проститутките и на заведенията за консумиране на сексуслуги) срещу 150 долара можете да се запознаете с младо унгарско момиче, или при по-малко късмет - с някое местно момиче. Не трябва обаче да се пренебрегват възрастовите ограничения. За да практикува, проститутката трябва да е навършила 16 години, но пък порнографските филми на територията на Германия могат да гледат само навършилите 18 години.


Франция, въпреки общоприетите представи, не може да се нарече рай за сексуслуги. Последният публичен дом е бил закрит през 1946 г. след парламентарната победа на социалистите. На Пигал през деня не може да се намери проститутка. На други места могат да се намерят служителки на любовта срещу 200-300 франка (40-50 долара). Разбира се, и тук има най-различни клубове, но в тях цените са соленички - най-малко 500 долара и за тези пари... ще ви сервират шампанско с най-отвратително качество. Така че има смисъл човек да се отправи директно към Ница (100 долара за забавление в колата и 500 долара - в хотел, и никакви проблеми с езика).


Някои предпочитат бившите соцстрани. В Унгария например сексуслугите струват около 150 долара за час, но тук без речник е невъзможно човек да се ориентира в местните реклами. В Естония също нищо няма да разберете от рекламата, но там находчивите мениджъри прилагат към текста снимка, която не оставя съмнения за съдържанието на обявата. Посещението на публичен дом струва от 30 до 50 долара.


Цените в Латвия са от 30 до 100 долара за нощ. Но всъщност момичетата са предимно рускини. В България сексуслугите не са скъпи (60-100 долара), но за съжаление обноските са на нивото, характерно за Черноморското крайбрежие на Кавказ от съветските времена. В Полша парламентът обсъжда закон за данъците в сексиндустрията, а през това време представителките на сладкия бизнес разпространяват листовки в хотелите или дават обяви във вестниците - 100-200 долара на вашата територия, 20-40 долара - на друго място. Впрочем местните жрици на любовта често хитруват и срещу получената сума работят не цял, а половин час или дори петнадесетина минути - за допълнителните услуги искат допълнително заплащане. В Словакия и Словения платеният секс е скучен и отблъскващ, макар в Братислава сексуслугите да струват 35-50 долара, а в Любляна - 200 долара.


В Северна Европа също е скучно. Във Финландия този занаят нито е разрешен, нито е забранен. Сред проститутките преобладават естонките и рускините, изборът не е богат, а качеството на услугите е ниско. Цената е 50-250 долара на час.


В Дания проституцията е допълнителен доход, иначе жената трябва да упражнява някаква друга професия. Затова пък има избор - можете да посетите клуб за джентълмени срещу 500 долара или да се възползвате от обявите във вестник - това съкращава разходите до 200 долара. В Норвегия можете да се развличате по най-различен начин: да купите за 15 долара вестник с цветни снимки и да изберете някои момиче за 150-200 долара (за минималните услуги) или да намерите момиче на улицата. Ще струва 3-4 пъти по-евтино, но пък съществува голям риск от заразяване със СПИН.


Швеция поразява с ексцентричността на своите закони. Върху сцената в клуба момичетата танцуват по долно бельо, в залата могат да ходят и голи, но отбягват по-близкото запознанство. Момиче може да се намери само на улицата - не по-скъпо от 150 долара (толкова струва литър и половина водка). За Белгия и Люксембург не може да се каже нищо особено. Ентусиастите могат да отскочат до някоя от сексфермите, разположени на границите на тези държави с Холандия, ФРГ и Франция. Това е нещо като селски публичен дом, който защитава правото си на частна собственост от евентуални ограничителни хрумвания на властите. Цената на услугите тук е 150-200 долара.


Във Великобритания проституцията не се преследва. На най-добре е да се посети Шотландия, а в самата Шотландия - сауната. На останалите места в Обединеното кралство е подходящо да се използват масажните услуги (50-80 долара) или услугите на компаньонка (200-800 долара). Тези високоблагородни дейности извършват предимно представителки на страните от Югоизточна Азия.


В Южна Европа секстуристът стига до желаното много по-просто, отколкото на Север. Например в Римини, италианската столица на кожите, представителките на най-древната професия са толкова, колкото палтата от норка в магазините. Между тях преобладават негърките и рускините. Те извършват сексуслуги срещу 250-300 долара. Но пък има опасност да попаднете и на някой бразилски травестит. Подобни изненади предлага и пазарът в Гърция. За да се предпазите от тях, трябва да внимавате с цената - слабият пол оценява услугите си на 100 долара, а третият пол - на 5-10 долара. Ако говорите гръцки, може са престорите на местен и тогава цената ще е два пъти по-ниска. В Португалия пък можете да преживеете романтично приключение във всяка дискотека. Ще ви струва 60-80 долара. Примерно такава е и цената на посещението в клуб или американски бар в континентална Испания. Онези, които не се задоволят с тамошното качество, могат да отскочат до Канарските острови. Там услугите са по-качествени, но са и два пъти по-скъпи.


(Следва) </FONT

Facebook logo
Бъдете с нас и във