Банкеръ Daily

Общество и политика

СДВР отново призова протестиращите да не се поддават на провокации

Демонстрантите да не се поддават на провокации. Протестирайте и изразявайте мнението си. Органите на реда са там, за да помагат. За това призова зам.-директорът на СДВР Антон Златанов по време на брифинг по повод протестите в страната. Златанов съобщи, че вчерашният пети ден на демонстрации е преминал без съществени нарушения. 

Един човек е бил задържан, тъй като е счупил стъкло на автомобил, принадлежащ на медия. А органите на реда са били потърсени за съдействие от граждани, които са разпознали лица, провокиращи напрежение. 

"Публикуваните материали потвърждават информациите, които се изнасяха от правоохранителните органи за това, че определени групи се опитват да контролират мирния протест и да създават провокации", посочи зам.-директорът на СДВР.

Той изтъкна, че огромната маса от хора протестира по свое собствено убеждение и винаги се намира малцинство, което да опорочи демонстрацията. Златанов обаче подчерта, че насилие от униформените към протестиращите няма да има. 

"След като последните 2-3 дни не са се случвали безредици, това означава две неща - на първо място гражданите не са се поддали и второ - ние сме предприели превантивни действия това да не се случи", уточни още зам.-директорът на СДВР.

Той съобщи и че шествията и митингите в последните дни не са заявявани, въпреки това се създава организация за движението по пътните артерии, за да се защитят правата на тези, които нямат общо с протеста и искат да се придвижват свободно из града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във