Банкеръ Daily

Общество и политика

СДВР издирва всички участници в сблъсъците покрай конференцията на ГЕРБ

СДВР издирва всички участници в сблъсъците в района на "София тех парк", където днес се проведе Националната конференция на партия ГЕРБ.

"През днешния днес са получени сигнали за множество действия, нарушаващи обществения ред. В района на „София Тех Парк“ неизвестен мъж с медицинска маска и черна шапка с козирка е издърпал от ръцете на журналист мобилен телефон и го е изхвърлил. По същото време е възникнала физическа и вербална саморазправа със служител на Министерството на земеделието. Мъж, намиращ се в района, се е оплакал за проявена агресия срещу него.  

Предприети са  оперативно-издирвателни действия за установяване на всички участници в инцидентите. Работата, включително и проверка на други противоправни деяния, продължава под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура“, съобщиха от столичната полиция.

По-рано днес от "София Тех Парк" посочиха, че "във връзка с информации в медиите за възникнал инцидент с журналистката от „Свободна Европа“ Полина Паунова по време на провелата се Национална конференция на политическа партия ГЕРБ заявяват, че лицето, което, видно от видеозаписите участва в конфликта и е представено като охранител, не е представител на охраната, осигурена от София Тех Парк за събитието."

Разпространените видеоматериали били щателно разгледани от ръководството на "София Тех Парк" и от там са декларирали, че това лице не е наемано и не е било част от охранителния екип.

"С цел отличаване на охраната на събитието от останалите органи на реда и от участниците в мероприятието нейните представители през цялото време бяха идентифицирани със светлоотразителни жилетки с надпис „Security“. София Тeх Парк осигури събитието с необходимия брой охранители, чиито ангажименти бяха да се грижат за сигурността на мероприятието, за периметъра на събитието, както и за логистика по придвижването на участниците.

Излъчените видеоматериали показват, че лицето, участващо в инцидента с г-жа Паунова, не носи въпросната светлоотразителна жилетка и не се легитимира като представител на охраната на София Тех Парк.

Екипът на София Тех Парк строго осъжда всяка проява на насилие или вербална агресия срещу представителите на медиите, които изпълняват своите служебни задължения, както и спрямо всички, които мирно и демократично изразяват своята гражданска позиция", гласи позицията.

Журналистът от „Свободна Европа“ Полина Паунова е заснела как започва физически сблъсък между протестиращи и някои от хората, присъстващи на събитието на ГЕРБ. Вижда се как млад мъж с маска и черна шапка с козирка ѝ изтръгва телефона от ръцете и го изхвърля настрани.

Някои от протестиращите успяха да преминат през огражденията по време на конференцията, докато Борисов говореше. Стигна се и до размяна на юмруци между няколко мъже.

Потребител във Фейсбук разпространи видео, от което се вижда как един от младежите от редиците на ГЕРБ рита един от протестиращите и къса плаката, който недоволният от управлението на Борисов носи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във