Банкеръ Daily

Общество и политика

СДС внесе в ЦИК документите си за регистрация на местния вот

СДС внесе в Централната избирателна комисия документите си за регистрация на местния вот. Общо събраните подписи за регистрацията са 9000, но не всички били обработени.  

"Очаква ни трудна предизборна кампания", каза лидерът на партията Румен Христов заради заявките на левицата, която претендира да бъде основна опозиционна сила или алтернатива. Христов се надява ГЕРБ и СДС да успеят да задържат десните позиции в местната власт, защото "дясното управление за България е по-доброто управление". Той обеща позитивна кампания, насочена към хората, за техния по-добър живот.

Миналата седмица лидерът на демократичните сили изрично подчерта, че споразумението с ГЕРБ е рамково, а не коалиционно. На много места двете партии ще имат общ кандидат и общи листи, но в други райони  ще имат и отделни кандидати за кметове. По думите му засега със сигурност има забрана кандидатите на СДС да се коалират с БСП и ДПС за местния вот. Според него важното е големите градове да останат с десни кметове. Той посочи, че очакванията на избирателите са да се обедини десният вот след успешната взаимната работа за европарламента, където СДС успя да вкара свой депутат. По-малкият играч има по-малко влияние, но според Христов се държи достойно и има своята електорална подкрепа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във