Банкеръ Daily

Общество и политика

СДС търси подкрепата на протестърите за изборите

Съюзът на демократичните сили в София очаква подкрепата на протестърите и всички дясно мислещи хора за изборите на 26 март. Според тях предстоящите парламентарни избори са едни от най-важните в историята на демократична България.

"Протягаме ръка на всички демократично мислещи хора, с които бяхме заедно на площадите, да подкрепят Реформаторския блок, за да не се разпиляват десните гласове", се казва в позиция на партията.

От партията заявяват, че на 26-ти март българските граждани ще гласуват не просто за политически партии и коалиции. този избор ще определи дали България ще продължи като равностоен член на евроатлантическата общност, или ще даде заявка за ориентация към Кремъл.

"Дали управлението ще бъде в ръцете на дясно-центристко мнозинство с реформаторска програма, или на популисти, които в името на властта обещават всичко, но не могат да го изпълнят. СДС – София, като най-голямата организация на най-старата демократична партия, изразява убеждението, че само силно дясно обединение ще даде отпор на БСП, ДПС и популистите. Това обединение очевидно не може да се случи, заради лидерските амбиции и личното его на нашите доскорошни партньори в Реформаторския блок", твърдят от СДС.

Те обясняват, че когато дясното е разделено – на власт идват социалистите и дестабилизират държавата.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във