Банкеръ Daily

Общество и политика

СДС сне доверието от кмета на Видин Цветан Ценков

СДС оттегли подкрепата си от видинския кмет д-р Цветан Ценков. Причината - градоначалникът стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат.

"С това си решение той премина една червена линия, която за нашата партия е недопустима. СДС оттегля подкрепата си за него. Тази кандидатпрезидентска двойка беше издигната от БСП през 2016 г., а Илияна Йотова е видна представителка на социалистическата партия. През целия мандат на Радев и Йотова те не изпълниха основната си функция – да обединяват нацията, а работеха за свои тесногръди политически цели, на принципа „Разделяй и владей!“, обявиха от СДС.

"Цветан Ценков, като издигнат и подкрепян през целия си мандат от СДС, сега ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс. СДС не може да толерира политическото номадство. За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях", категорични са още от СДС.

Както е известно и за предстощите избори СДС ще е в коалиция с ГЕРБ. Очаква се формацията да подкрепи проф. Анастас Герджиков, който ще бъде издигнат от Инициативен комитет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във